Persoonlijke ontwikkeling

Als je hindernissen in je leven tegenkomt, zoals met bepaalde mensen botsen, moeilijk met je gevoel en emoties kunnen omgaan, moeite met communicatie zoals goed luisteren naar anderen of duidelijk verwoorden wat je wilt zeggen, kan het helpen om een aantal coaching sessies te nemen. Je kunt deze dingen namelijk gewoon leren. Jammer genoeg is het nog steeds geen vak op school, daarom kunnen wat individueel op jou afgestemde lessen enorm helpen jouw vaardigheden verder te ontwikkelen. Heel veel mensen hebben problemen met dit soort dingen, maar niet iedereen doet er iets aan. Als jij deze pagina met interesse leest, zegt dat iets over jouw vermogen tot ontwikkeling en groei. Je leven kan daar enorm ten positieve door veranderen, je relaties, je werk, de manier waarop je je leven ervaart.

Hoe creëer jij het leven dat jij wilt?
Misschien is het je al eens ter ore gekomen, wij creëren ons leven zoals het er nu uit ziet, (voor het grootste deel) zelf. De manier waarop wij focussen, denken en voelen en gebeurtenissen interpreteren, de keuzes die wij vervolgens maken, al deze dingen bepalen onze realiteit. Zolang je blijft denken dat dingen je overkomen, zul je je als een slachtoffer overgeleverd voelen aan het leven, als een stuk drijfhout in de oceaan, waarbij je dan hoopt dat je blijft drijven.

Verander je leven door je focus te veranderen
Als je wilt dat je leven verandert, is het belangrijk dat jij de manier verandert waarop je jezelf en jouw leven ziet. Mopper je vaak op jezelf, dan kun je je potentieel niet ontwikkelen. Zie je in je leven alleen de dingen die naar of vervelend zijn, dan creëer je steeds meer dingen die minstens even naar of vervelend zijn, het lijkt wel of je dat aantrekt! (en dat is ook zo). Zodra je jezelf aanleert om steeds meer te kijken naar wat er goed en mooi is in je leven en aan jouzelf, verandert je gevoel en daarmee je energie, en ga je steeds meer goede en mooie dingen zien en ervaren. Je kunt tevens een aantal effectieve, lichaamsgerichte technieken leren om je emoties te reguleren en beter met gevoel om te leren gaan. Dit zijn de begin stappen naar een heel ander leven, waarin je doelen kunt stellen die je wilt behalen. Een ervaren coach kan je helpen deze stappen te zetten. Het begint met jouw beslissing om het te veranderen, vandaag, hier en nu, misschien wel terwijl je dit leest. Jij bepaalt wat of wie je daarbij nodig hebt. Wil je het niet alleen doen? Neem dan contact op met Loving Life