Ouderschapstraining

Deze ouderschapstraining is bedoeld voor jonge of aankomende ouders. Deze zal bestaan uit 4 avonden waarin de belangrijkste onderwerpen worden besproken waar jonge ouders mee te maken krijgen als er een kindje bij komt. Er zijn veel fysieke aspecten die de nodige tijd en aandacht zullen vragen, het is handig om tijdig de juiste informatie hierover thttp://www.dreamstime.com/stock-photos-parents-cuddling-newborn-baby-boy-home-image15586853e hebben om daar op voorbereid te zijn en er goed mee om te kunnen gaan. Er zijn veel cursussen die je voorbereiden op de bevalling, er wordt echter wat minder tijd besteed aan de periode daarna.

Het psychische deel wordt echter nogal eens onderschat: Welke impact gaat dit hebben op jullie? Welke verwachtingen heb je van jezelf en je partner als ouder? Wat verandert er mogelijk in jullie relatie met elkaar? Hoe kun je zorgen dat jullie verbinding niet alleen in tact blijft, maar juist dieper wordt?

Vrouwen die voor het eerst moeder worden, merken dat ze in korte tijd een enorme verandering doormaken, niet alleen door de hormonen, maar ook door de grote verantwoordelijkheid die ze ineens voelen. Ook de vaders reageren op hun eigen manier op hun vaderschap en hun verantwoordelijkheidsgevoel en hebben ook nog eens te maken met de veranderingen in hun vrouw. Door de verschillende reacties van ieder, het slaapgebrek en gebrek aan tijd voor elkaar kunnen er spanningen optreden, tenzij je voorbereid bent en je samen een kleine vaardigheid leert, waarmee die spanningen snel opgemerkt en afgevoerd kunnen worden.

Na deze ouderschapstraining zal je veel gemakkelijker in liefdevol contact kunnen blijven met je partner, heb je realistische verwachtingen van jezelf en elkaar en leer je je leven met jullie jonge kind(eren) zo in te richten dat je er samen echt van kunt genieten. Ook krijg je waardevolle informatie over de ontwikkeling van jullie kindje en wat voor jullie als ouders belangrijk is om te weten en wat te doen.

Wil je  meer leren over de ontwikkeling van je kind en hoe je kunt zorgen dat dit volmaakte mensje kan worden wie hij/zij bedoeld is te zijn, dan kan je in de cursus bewust opvoeden:  “Happy Parents, Happy Kids”  leren wat jullie kunnen doen om jullie kind zo optimaal mogelijk daarin te begeleiden. Naar verwachting in het najaar van 2014 worden de cursussen voor ouders op de agenda gezet. Heb je interesse, meld je dan alvast via de contactpagina.