Oudercursus Bewust Opvoeden: “Happy Parents, Happy Kids”

Ouders willen in het algemeen het allerbeste voor hun kinderen. Kosten noch moeite worden gespaard om hun kinderen in de meest optimale omstandigheden te laten opgroeien, van de beste kinderwagens tot de beste school en natuurlijk een goede opvoeding. Maar wat is een goede opvoeding? Het enige voorbeeld dat we hebben is onze eigen opvoeding en daarin hebben we soms wel een aantal dingen gemist. Voordat we het weten, zijn we hetzelfde te doen als onze ouders, ook de dingen die we zelf als onaangenaam hebben ervaren, waar we misschien zelfs nog steeds last van hebben.

Opvoeden leer je niet op school, dat moet je maar “van nature” kunnen. Maar hoe doe je het goed? Wat werkt? Veel ouders zijn er wel achter dat slaan niet helpt. Maar moet je nou wel of niet straffen? Of ” Time-Out” gebruiken? Ouders van nu vragen zich steeds vaker af hoe je zó opvoedt, dat het kind zichzelf blijft en gelukkig is en optimaal zijn potentieel ontwikkelt.

 

De Top-3 van wat de meeste ouders willen bereiken is:

  • Hoe zorg ik dat mijn kind optimaal gelukkig en gezond is?
  • Hoe zorg ik voor een goede relatie met mijn kind?
  • Hoe help ik mijn kind zijn volle potentieel te ontwikkelen?

Waar ouders nogal eens mee worstelen is:

  • Hoe zorg ik dat mijn kind naar mij luistert?
  • Hoe houd ik het daarbij toch gezellig?
  • Hoe ga ik om met de emoties van mijn kind en mijzelf?

De basis van al deze punten is een goede communicatie, niet in de laatste plaats tussen de ouders onderling. Wij als ouders vormen immers het rolmodel waarvan de kinderen afkijken hoe je met elkaar omgaat, vooral als er een conflict is.
Binnenkort gaat er een cursus van start voor ouders die het allerbeste willen voor hun gezin. In deze cursus leer je een effectieve manier van communiceren, die meteen de relatie met elkaar verbetert. Hierin onderscheidt de cursus zich van de meeste andere opvoedcursussen: niet alleen de relatie met je kinderen verbetert, maar ook die met je partner. Daarbij kom je ook wat betreft de opvoeding op één lijn te staan, wat cruciaal is voor het in balans opgroeien van je kind.


Je ontdekt o.a. dat:

  • Straffen niet noodzakelijk is voor een goede opvoeding, zelfs geen time-out
  • Je kind dat goed naar jou luistert, alles te maken heeft met goed naar je kind luisteren
  • Je je stem niet hoeft te verheffen om gehoord te worden
  • Slechts een paar basisvaardigheden en “spelregels” een groot positief verschil maken

Je doet deze cursus samen met je partner om het meest optimale effect te bereiken. De cursus bestaat uit 10 avonden of 5 zaterdagen. De cursussen worden vaak in Haarlem gegeven, maar kunnen bij voldoende deelnemers ook elders in Nederland gegeven worden. Heb je interesse? Stuur even een mail via de contact pagina